Jump to content

Photo

Οριστικά εκτός WRC για το 2014 το Ακρόπολις...!!!

- - - - -

 • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
itGfloG

itGfloG

  Administrator

 • Administrators
 • 7,950 posts
 • Joined: 06-February 08
 • LocationΑthens
Οριστικά εκτός αγωνιστικού ημερολογίου το 2014 έμεινε το ράλι Ακρόπολις.
 
170738.jpg
 
Με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του ράλι Ακρόπολις επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που ήθελαν το «Ράλι των Θεών» να μην συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, WRC, την επόμενη σεζόν. 
 
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, FIA, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για το 2014, στο οποίο δεν βρίσκεται ο ελληνικός αγώνας για πρώτη φορά από το 2010. Συνολικά αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ακρόπολις δεν συμμετέχει στο καλεντάρι του WRC. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
 
«Εκτός Πρωταθλήματος 2014 θα βρίσκεται το Ράλι Ακρόπολις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σχετικού ημερολογίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), λίγο νωρίτερα. 
 
Με τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Ντουμπρόβνικ και την έγκριση του προτεινόμενου από την Επιτροπή Ράλι και την εταιρεία που διαχειρίζεται την προώθηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (Red Bull Media House) ημερολογίου, επισφραγίστηκε η έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος, που ήθελε το Ράλι Ακρόπολις εκτός Πρωταθλήματος το επόμενο έτος. 
 
Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, ωστόσο, είχαν γίνει ορατά ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, περίοδος κατά την οποία η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα προχώρησε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να διασφαλίσει τη θέση του Ράλι Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Οι ανησυχίες τόσο της FIA όσο και του promoter του θεσμού σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και με το κατά πόσο το Ράλι Ακρόπολις θα πληροί τις ολοένα και υψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις ενός αγώνα του WRC. 
 
Τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η Κυβέρνηση της χώρας, που ήδη από τον αγώνα του 2013 στάθηκε έμπρακτα δίπλα στο Ράλι Ακρόπολις, εγγυήθηκαν για την άρτια, αναφορικά και με τις οικονομικές απαιτήσεις, διεξαγωγή του. Παρ' όλα αυτά, ούτε οι εγγυήσεις ούτε το πλάνο του αγώνα, που, έχοντας ως δεδομένο τον εορτασμό των 60 ετών του Ράλι Ακρόπολις, περιλάμβανε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ καθώς και επέκταση των αγωνιστικών χιλιομέτρων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποδείχτηκαν αρκετά ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες. 
 
Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ράλι Ακρόπολις μένει εκτός ημερολογίου WRC, καθώς το 1974 δε διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 παρέμεινε εκτός θεσμού, καθώς η FIA εκείνη την περίοδο "δοκίμαζε" την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο Πρωτάθλημα. 
 
Σε κάθε περίπτωση, και με πλήρη επίγνωση του αρνητικού αντίκτυπου αυτής της εξέλιξης, η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επαναφορά του στο ημερολόγιο του 2015, ενδεχομένως και εκμεταλλευόμενη τον ένα χρόνο απουσίας, ώστε το Ράλλυ Ακρόπολις να επιστρέψει με νέα στοιχεία που θα τονώσουν το χαρακτήρα του. 
Το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος για το 2014 περιλαμβάνει και πάλι 13 αγώνες, με μοναδική αλλαγή, συγκριτικά με του 2013, την είσοδο της Πολωνίας στη θέση του Ράλι Ακρόπολις».
 
 

WRC: Το πολωνικό χρήμα, “πέταξε” εκτός το Ράλι Ακρόπολις

 


Acropolis2.jpg
 

Στις παραμονές της 60ης διοργάνωσής του, το διεθνούς φήμης και αποδοχής Ράλλυ Ακρόπολις τέθηκε εκτός αγωνιστικού ημερολογίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Δυστυχώς για τους εκατομμύρια φίλους του αγώνα σε όλο τον κόσμο, ο promoter (Red Bull Media House) ζήτησε απίστευτες εγγυήσεις από τους Έλληνες διοργανωτές, αναζητώντας πρόσχημα για να εντάξει στο ημερολόγιο, στην θέση του Ακρόπολις, το αδιάφορο ράλι Πολωνίας με τον πακτωλό ρευστού…
Από καιρό «μύριζε» η ιστορία που ήθελε τους Πολωνούς να πιέζουν για την ένταξή τους στο αγωνιστικό ημερολόγιο, οι οποίοι έχοντας αφενός τεράστια διάθεση ρευστού, ελέω της οικονομικής χορηγίας της πετρελαϊκής εταιρείας Lotos, και αφ’ ετέρου «μπάρμπα στην κορώνη» (ο ισχυρός άντρας της Red Bull Media House, είναι ο Γερμανοπολωνός Όλιβερ Κίσλα)…
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η RBMH ζητούσε από τους Έλληνες διοργανωτές, μετρητά ύψους 460.000 ευρώ για να συμπεριλάβει το Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2014. Κάτι, που ήξερε από την αρχή ότι αυτό είναι αδύνατον, αφού πλην των Πολωνών, καμία άλλη χώρα δεν θα διαθέσει μαζεμένα τόσο μετρητό χρήμα… Απλά, η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρο και με συνοπτικές διαδικασίες εκτελέστηκε»…
Υπενθυμίζουμε, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του WRC, ο δικαιούχος των εμπορικών δικαιωμάτων έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάρτιση του αγωνιστικού ημερολογίου, ενώ για πρώτη φορά επίσης, ζητάει χρήματα για τον θεσμό του WRC –σε τέτοιο παρανοϊκό ποσοστό- ενώ μέχρι σήμερα, ήταν ο promoter αυτός που συγκέντρωνε χρήματα και τα μοίραζε στις διοργανώτριες χώρες (βλ. UEFA και Champions League).
Πάντως, τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η Κυβέρνηση της χώρας, που ήδη από τον αγώνα του 2013 στάθηκε έμπρακτα δίπλα στο Ράλλυ Ακρόπολις, εγγυήθηκαν για την άρτια, αναφορικά και με τις οικονομικές απαιτήσεις, διεξαγωγή του.
Το χειρότερο όλων βέβαια, είναι το γεγονός ότι ο Όλιβερ Κίσλα, όχι μόνο δεν δέχθηκε τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις της Ελληνικής διοργανώτριας αρχής, αλλά αντ΄ αυτού –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας- με απόλυτα προσβλητικό τρόπο, χαρακτήρισε τις δεσμεύσεις αυτές «σκουπίδια»…

 
 
Πηγές:
 
 

 • 0


Τάσος S3 (8p) - Phantom Black 


#2
varaderum

varaderum

  Guru Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4,488 posts
 • Joined: 18-May 07
 • LocationAthens
Σιγά τώρα μην κάτσουμε να "σκάσουμε" για το παλιοράλι (..μες την σκόνη και τον θόρυβο από τα παλιοάμαξα που έτρεχαν ήταν).

Αλλωστε όπου νάναι έρχεται η ανάπτυξη και όλοι οι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν!!

Υ.Γ. κάνω ειρωνικό χιούμορ ..για να μην αρχίσω τις "ευχές μετα θυμιαμάτων".
 • 0
Ουδείς αχαριστότερος εκ του ευεργετηθέντος!!

#3
remwin2

remwin2

  Moderator

 • Moderators
 • 2,138 posts
 • Joined: 24-August 09

Εεεεμμμ αν δεν εχει χρημα η δουλεια σιγα μην κατσουν να σε κρατησουν...Τωρα για συντηρηση και τα σχετικα τα θεωρω αστεια που οντως η διοργανωση χρειαζεται λεφτα αλλα νομιζω πως το δελεαρ μια αλλης αγορας σαν την πολωνικη και η διοργανωση σε μια αλλη χωρα που σκοπευει να ξοδεψει χρηματα ειναι το πραγματικο κινητρο για να μεινει το Ακροπολις εκτος.


 • 0

Είμαστε αυτοί που οι γονείς μας λέγανε......να μην τους κάνουμε παρέα!!!


#4
john_tt

john_tt

  Specialist Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 6,403 posts
 • Joined: 09-October 08
 • LocationΆλιμος

Μη στεναχωριέστε...θα φτιάξουμε πίστα F1! :yucky: Τι να το κάνουμε το wrc!


 • 0

BorgWarner-EFR-Turbos_1.jpg...a sim3d's dream!


#5
Dimitris M

Dimitris M

  Junior Member

 • Members
 • PipPipPipPipPip
 • 1,083 posts
 • Joined: 24-August 09

Μη στεναχωριέστε...θα φτιάξουμε πίστα F1! :yucky: Τι να το κάνουμε το wrc!

Απ' το ...πληκτρολογιο μου το πηρες!!! Θέλαμε και πιστα F1 !! Εδω για το Ακροπολις εχουμε "πιστα" (βλέπε βουνα) και μας κοβουν σαν αναξιοπιστους. Σκέψου να ειχαμε κανει και πίστα F1! Ουτε αγωνες ποδήλατων με βοηθητικές δεν θα μας εδιναν!!!


 • 0
1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users